POLÍTICA DE LLIURAMENT DE MERCANTIL

Totes les comandes realitzades abans de les 12:00 h són lliurades a les diferents empreses d’enviament el mateix dia, sempre que els productes es trobin en estoc, llevat que es facin en dissabtes, diumenges i festius. En aquests casos les comandes es lliuraran a l’empresa de transport el primer dia laborable posterior al dia de realització.
Els terminis de lliurament depenen de la forma de pagament escollida.

S’ha de tenir en compte que els terminis indicats es computen en dies laborables i que es poden veure afectats per festes locals o nacionals, o per causes extraordinàries, sanitàries, meteorològiques o d’una altra índole.

FRANCESC GÁLVEZ HERRERA negocia amb les diferents agències, amb la intenció d’aconseguir els millors preus per als nostres clients, l’enviament sempre es paga.


El lliurament de les comandes es farà al domicili de lliurament designat lliurement per l’usuari. De tal manera, FRANCESC GÁLVEZ HERRERA no assumeix cap responsabilitat per quan el lliurament del producte no arribi a realitzar-se com a conseqüència que les dades facilitades per l’usuari siguin falses, inexactes o incompletes o quan el lliurament no es pugui efectuar per causes alienes a l’empresa d’enviament o servei de correus, assignada a aquest efecte, com ho és l’absència del destinatari. No es fan enviaments a apartats postals.
Sense perjudici de l’anterior, FRANCESC GÁLVEZ HERRERA haurà d’adoptar les mesures exigides a un comerciant diligent perquè el lliurament es pugui efectuar en el temps acordat, i si no és així, com més aviat millor, intervindrà a favor del destinatari, aportant solucions i fent les reclamacions oportunes perquè el lliurament sigui efectiu.
Si vius a prop, pots fer una comanda a través de la web i passar per les nostres instal·lacions a recollir la mercaderia, un cop t’arribi el nostre missatge que la teva comanda està preparada.

Per a qualsevol informació sobre la comanda, l’usuari comptarà amb el telèfon d’atenció als clients de FRANCESC GÁLVEZ HERRERA que és el 630 758 616 o per correu electrònic a info@foiegourmet.com. En tot cas caldrà indicar en l’assumpte del missatge o al nostre departament d’atenció al client el número de comanda que li va ser assignat o el nom complet de qui va fer la comanda.